Спасимо Земљу

Пред вама се налази игрица која се зове ,,Спасимо Земљу’’. Циљ ове игре је да решите неке од најзначајнијих еколошких проблема широм света и на тај начин допринесете очувању животне средине. Одговарајући на занимљива питања из области екологије, географије, хемије, физике  и биологије научићете и сазнати много корисних информација о животној средини.

 

На главном менију се налази неколико опција.

 

Једна од њих је ПРОМЕНИ ЈЕЗИК. Помоћу ове опције можете одабрати неки од понуђених језика. Такође можете подешавати јачину звука помоћу опције ЗВУК.

 

Да бисте започели игру кликните на опцију ИГРАЈ.

 

Након изабране опције појављује се модел Земље. У горњем левом углу налазе се ЛИСТИЋИ који представљају новац помоћу ког је могуће откључати нове континенте и океане. Почетна сума тих листића је 1000. Игрицу је могуће започети откључавањем било ког континета или океана. Након откључавања појављују се три мисије које се прелазе одговарањем на питања. По завршетку споредних мисија појављује се ГЛАВНА, која обухвата питања из претходних споредних мисија.  Уколико приликом одговарања на питања дате нетачан одговор, губите батерију која представља гориво ракете помоћу које се крећете око Земље. Да би се батерија напунила потребно је одрадити мањи задатак у види скупљања муњица.Поред муњица такође сакупљају се папири који симболизују смеће које се налази на Земљи. Преласком главне мисије завршава се спасавање континента или океана. По завршетку свих мисија на једном континету или океану на исти начин се спасавају и други. Након спасавања свих континената и океана СПАСИЛИ СТЕ ЗЕМЉУ!

аутори: Дракул Милош, Скенџић Ана и Тодоровић Лана I-9

 

Ученици су на конкурсу Европа и ја у организацији Делегације Европске уније у Републици Србији, Министарства за Европске интеграције и МПНТР са овим радом освојили трећу награду у категорији мултимедија.